Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Εφημερεύοντα ομοιοπαθητικά νοσοκομεία κάνε τον γιατρό με ένα πρόγραμμα!


 «Η ομοιοπαθητικός δεν απάντησε σε καμιά από τις ερωτήσεις μου, αλλά έκανε μια σειρά από ερωτήσεις σαν πρόγραμμα υπολογιστή με μηδέν διαδραστικότητα. Οι ερωτήσεις με ξένισαν αφάνταστα και μου δημιουργησαν την εντύπωση ότι είχα πάει σε αστρολόγο και όχι σε γιατρό.»  Είναι ένα απόσπασμα από εκτενή συζήτηση σε φόρουμ για γονείς περί ομοιοπαθητικής.   Μετά από μια τρίωρη συνεδρία ομοιοπαθητικής δυστυχώς θα συμφωνήσω απόλυτα.   Και επειδή είμαι και αναλυτικό μυαλό, εγκατέστησα και μελέτησα τα δυο πιο έγκυρα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι ομοιοπαθητικοί στον υπολογιστή.   Καλύτερα να έριχνα ταρώ…

Υπάρχουν 16 σκευάσματα αν σας «ενοχλούν οι κακές ειδήσεις», ενώ αν έχετε «παιδιάστικη συμπεριφορά» προτείνονται άλλα δέκα!  18 ομοιοπαθητικά «φάρμακα» προτείνονται για όσους «δεν έχουν ανοχή στις διαφωνίες».     Αν δαγκώνετε το ποτήρι όταν πίνετε…ε, αυτό κάτι λέει για εσάς!   Αν σας φαίνεται σκληρό το στρώμα του κρεβατιού ούτε λίγο ούτε πολύ 31 διαφορετικά φάρμακα μπορεί να σας βοηθήσουν.   Η λίστα συνεχίζεται και τώρα κοιτάω στην επίσημη σελίδα της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα το «ποιά νοσήματα θεραπεύει η ομοιοπαθητική;» και αναρωτιέμαι «μήπως πρέπει να τους μαζέψουμε λίγο αυτούς;»   Υπάρχει αναλυτική νομοθεσία για την διαφήμιση πχ προϊόντων αδυνατίσματος.   Δεν μπορείς να εγγυηθείς ότι θα «χάσετε δέκα πόντους στους γλουτούς».

1. Πως διασφαλίζεται η ποιότητα και το περιεχόμενο των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων; Αφού από επιστημονικής άποψης τα δυναμοποιημένα δεν έχουν τίποτα (δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο ίχνος περιεχόμενου με οποιοδήποτε υπάρχον μετρητικό) ο ΕΟΦ πρέπει ή δεν πρέπει να τα εγκρίνει; Και αν τα εγκρίνει, ως τι να τα εγκρίνει; Πως να πιστοποιήσει ότι είναι arsenicum οτιδήποτε ή βαλεριάνα το άλλο;  Ο κάθε φαρμακοποιός χτυπάει στο σέικερ με τι κριτήρια;  Και που βρίσκει την αρχική ουσία;
2. Πως διασφαλίζεται η ποιότητα όσων ασκούν την ομοιοπαθητική; Αφού δεν υπάρχει πουθενά επιστημονική έρευνα που να υποστηρίζει οποιαδήποτε αποτελεσματικότητά της πρέπει να μπορούν να ονομάζονται «γιατροί» αυτοί που την ασκούν; Μήπως μπερδεύει τον κόσμο να έχουν το ίδιο όνομα με όσους ασκούν την κλασσική ιατρική;    Εδώ επίσημα ζητούν να μπορούν να ασκούν ομοιοπαθητική και μη σπουδαγμένοι γιατροί!
3. Πως μετριέται η επιτυχία ή αποτυχία της ομοιοπαθητικής σε διάφορες παθήσεις; Ας πούμε ότι είναι καλή για δερματικά αλλά παντελώς άχρηστη στον καρκίνο. Αλλά πας εσύ με καρκίνο και σου παίρνουν επί χρόνια τα λεφτά δίνοντάς σου…νεράκι. Τι μηχανισμούς έχει αυτή η «επιστήμη» για να ελέγξει τα αποτελέσματα ή να αλλάξει τις μεθόδους της; Αλλιώς μένουμε με ότι έγραψε κάποιος πριν διακόσια χρόνια όπως κουτσά στραβά του ήρθαν;   Εδώ αυτός ο μεγάλος και τρανός Έλληνας ομοιοπαθητικός διαφημίζει στο site του πως η platina θεραπεύει την ομοφυλοφυλία!

Από το ίδιο φόρουμ:  «Συγγενης μου εκοψε το χαπι του ζαχαρου για να ακολουθησει εναλλακτικη θεραπεια,με αποτελεσμα το ζαχαρο του πηγε στα υψη και φτου κι απο την αρχη το χαπι και επειδη η συζηγος του ειναι φανατικη της ομοιοπαθητικης,ξερω οτι ακολουθουσε πολυ αυστηρα «την θεραπεια»…»   Εδώ ένας γιατρός περιγράφει όμορφα πόσο δύσκολη κάνει την ζωή του η ομοιοπαθητική ως προς την στάση των ασθενών.

Παρεπιπτόντως, ναι, πήρα ομοιοπαθητικό «φάρμακο» μετά την συνεδρία.  Ναι, δεν μου έκανε τίποτα απολύτως.   Θα δοκιμάσω και άλλα και συνεχίζω να προκαλώ οποιονδήποτε ομοιοπαθητικό να καταφέρει να μου προκαλέσει το οποιοδήποτε συγκεκριμένο σύμπτωμα με «δυναμοποιημένα» ομοιοπαθητικά «φάρμακα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου