Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΡΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ COVID



Τον Μάιο, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland δημιούργησε την COVID-19 Fraud Enforcement Task Force σε συνεργασία με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση και την πρόληψη της απάτης που σχετίζεται με πανδημία.


ΗΠΑ Ομοιοπαθητικός γιατρός με άδεια στην Καλιφόρνια συνελήφθη χθες και κατηγορήθηκε για σχέδιο πώλησης σβόλων ανοσοποίησης ομοιοπαθητικής και πλαστογράφησης καρτών εμβολιασμού COVID-19, καθιστώντας ότι δήθεν οι πελάτες της είχαν λάβει το εμβόλιο Moderna, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η Juli A. Mazi, 41 ετών, από τη Νάπα, κατηγορείται για μία κατηγορία απάτης και για έναν αριθμό ψευδών δηλώσεων που σχετίζονται με θέματα υγειονομικής περίθαλψης. Η υπόθεση είναι η πρώτη ομοσπονδιακή ποινική δίωξη για απάτη που σχετίζεται με ανοσοποιήσεις ομοιοπροφυλαξίας και κάρτες ψευδών εμβολιασμών, δήλωσε το DOJ σε δελτίο τύπου. Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, ένα άτομο υπέβαλε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας του Γενικού Επιθεωρητή, δηλώνοντας ότι τα μέλη της οικογένειάς του είχαν αγοράσει τα χάπια ανοσοποίησης από τη Mazi.

Ο καταγγέλλων δήλωσε ότι τα μέλη της οικογένειάς του είπαν ότι η Mazi είπε ότι τα χάπια περιείχαν τον ιό COVID-19 και θα δημιουργούσαν μια απόκριση αντισωμάτων στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Η δήλωση σημείωσε ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν είχε λάβει ενέσεις οποιουδήποτε από τα εμβόλια COVID-19 εγκεκριμένα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ωστόσο, ο καταγγέλλων είπε ότι η Mazi έστειλε τις κάρτες εμβολιασμού COVID-19 της Moderna στην οικογένεια του καταγγέλλοντος.

Η Mazi φέρεται να έδωσε οδηγίες στα μέλη της οικογένειας να επισημάνουν τις κάρτες για να δηλώσουν ψευδώς ότι είχαν λάβει το εμβόλιο COVID-19 της Moderna κατά την ημερομηνία κατάποσης των χαπιών ανοσοποίησης ομοιοπροφύλαξης.

Υποτίθεται επίσης ότι έδωσε οδηγίες για το πώς να συμπληρωθούν δόλια οι κάρτες ώστε να φαίνεται ότι ένας πελάτης είχε λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna. Παρείχε ακόμη και αριθμούς παρτίδας της Moderna για να εισάγει στις κάρτες.

Επιπλέον, η Mazi φέρεται να προσέφερε ομοιοπροφυλακτικές ανοσοποιήσεις για παιδικές ασθένειες για τις οποίες ισχυρίστηκε ψευδώς ότι θα ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις ανοσοποίησης για τα σχολεία της Καλιφόρνιας και ψευδείς κάρτες ανοσοποίησης που υποβλήθηκαν από γονείς σε σχολεία της Καλιφόρνια.

Η Mazi δήλωσε επίσης ότι οι πελάτες της θα μπορούσαν να παρέχουν τα χάπια στα παιδιά για ανοσία COVID-19 και ότι “η δόση είναι στην πραγματικότητα η ίδια για τα μωρά”, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Η Mazi φέρεται να ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η κατάποση των χαπιών θα είχε ως αποτέλεσμα πλήρη ισόβια ανοσία από την COVID-19.

Επιπλέον, εκμεταλλεύτηκε την παραπληροφόρηση και τον φόβο γύρω από τον εμβολιασμό COVID-19 ισχυριζόμενη ψευδώς ότι τα εγκεκριμένα από τη FDA εμβόλια περιέχουν «τοξικά συστατικά», δήλωσε το DOJ.

Ομοιοπαθητικά παρασκευάσματα

Σύμφωνα με το DOJ, “η ομοιοπροφυλαξία συνεπάγεται την έκθεση ενός ατόμου σε αραίωση ποσών μιας ασθένειας, που υποτίθεται ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει ανοσία.”

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης Ανοσοποίησης της Αυστραλίας (NCIRS), έναν ιδιωτικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας, δεν υπάρχει έρευνα υψηλής ποιότητας που να δείχνει ότι τα ομοιοπαθητικά παρασκευάσματα είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

Τα τυπικά ομοιοπαθητικά παρασκευάσματα αραιώνουν μια ασθένεια, έναν ιστό ή ένα εκχύλισμα φυτού σε νερό “στο σημείο όπου κανένα από τα αρχικά υλικά δεν περιέχεται στο παρασκεύασμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας”, αναφέρει ένα ενημερωτικό δελτίο NCIRS Αναφερόμενος στη Μάζι, η αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Λίζα Μονακό είπε στο δελτίο τύπου, “αυτή η κατηγορούμενη φέρεται να παραπλανήθηκε και να θέτει σε κίνδυνο το κοινό θύμα φόβων και διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τους εμβολιασμούς που έχουν εγκριθεί από τη FDA, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ψεύτικες θεραπείες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. “Ακόμη χειρότερα, η εναγόμενη φέρεται να δημιούργησε πλαστές κάρτες εμβολιασμού COVID-19 και έδωσε οδηγίες στους πελάτες της να επισημάνουν ψευδώς ότι είχαν λάβει ένα εμβόλιο, επιτρέποντάς τους να παρακάμψουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.”

Η υπόθεση εναντίον της Mazi ασκήθηκε σε συντονισμό με την ομάδα εργασίας COVID-19 της μονάδας απάτης της DOJ Health Care, η οποία οργανώνει προσπάθειες για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η μονάδα απάτης είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας Υγείας Fraud Strike Force, η οποία υπάρχει από το 2007.

Τον Μάιο, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland δημιούργησε την COVID-19 Fraud Enforcement Task Force σε συνεργασία με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση και την πρόληψη της απάτης που σχετίζεται με πανδημία.


ΗΠΑ Απάτη Ιατρός: Γυναίκα ομοιοπαθητικός συνελήφθη για ψεύτικο ανοσοποιητικό σύστημα καρτών εμβολίων COVID | healthweb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου