Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

«TOTAL BIOLOGY»

 

 


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΘΕΙ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΕΜΠΕΚ – ΚΑΝΑΔΑ

 

    Σύμφωνα με έρευνα του Radio-Canada, μια νέα θεραπεία η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύει όλες τις ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του AIDS , κερδίζει έδαφος  στον Καναδά, παρόλο που έχει θεωρηθεί ένοχη για δεκάδες θανάτους στην Ευρώπη. 

 Η «Πλήρης-Καθολική Βιολογία» (Total biology) γνωστή και σαν «νέα ιατρική» ή «βιο-ψυχο-γενεολογία» είναι μια θεραπευτική μέθοδος, σύμφωνα με την οποία, η ασθένεια προκαλείται (γεννάται στον εγκέφαλο) λόγω ψυχολογικών συγκρούσεων. Στα σεμινάρια του στη Γαλλία και Καναδά, ο ιδρυτής της "Total biology" Dr. Claude Sabbah, διδάσκει ότι ο καρκίνος και άλλες ασθένειες πρώτα γεννώνται στον εγκέφαλο, ο οποίος πρέπει να «αποπρογραμματιστεί». Φυσικοπαθητικοί και όσοι ασχολούνται με την «Ολιστική βιολογία» (Total biology), επιμένουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι θεραπεύτηκαν πλήρως με αυτή τη μέθοδο, η οποία τους βοηθά να καταλάβουν πώς τα γεγονότα της ζωής και τα συναισθήματα, αφήνουν τα αποτυπώματά τους στο σώμα και τη συμπεριφορά τους.

Αρκετοί ιατροί στην Ευρώπη, έχουν καταδικαστεί διότι ασκούσαν με παράνομο τρόπο την ιατρική.  Στο Κεμπέκ οι υποστηρικτές της μεθόδου εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 30 πόλεις.

 Η μέθοδος, σύμφωνα με την Γαλλόφωνη υπηρεσία του CBC, είναι δημοφιλής στο Κεμπέκ όπου οι ασθενείς συχνά καθοδηγούνται να αγνοήσουν την ασθένεια τους (καρκίνο), ή να διακόψουν πλήρως τη θεραπευτική αγωγή. Στην έρευνα που έγινε, διάφοροι λεγόμενοι βιολογικοί γιατροί , είπαν σε ασθενή με καρκίνο του μαστού, ότι δεν κινδύνευε η ζωή της και ότι ο όγκος στο στήθος της δημιουργήθηκε λόγω μητρικών (maternal) ψυχολογικών συγκρούσεων. Της συνέστησαν να διακόψει πλήρως την χημειοθεραπεία,  να πίνει σαμπάνια και να χαλαρώνει. Σε άλλο ασθενή με καρκίνο του προστάτη, του ελέχθη ότι η αρρώστια του προκλήθηκε λόγω σύγκρουσης-διαμάχης των γονέων του κατά τη στιγμή της σύλληψής του... Του δόθηκαν οδηγίες ν' απαγγέλλει μια «προσευχή» 15 φορές την ημέρα...

 Ο Dr. Yves Lamontagne, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Κεμπέκ, είπε ότι αυτού του είδους οι οδηγίες, μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες. Πολλοί ασθενείς ακολουθούν τη συγκεκριμένη ψυχοθεραπεία και δυστυχώς κάποιοι, οι οποίοι συνεχώς υποφέρουν πολύ, βρίσκονται σε απόγνωση και νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα θεραπευτούν με θαυματουργικό τρόπο. Η μέθοδος, συνέχισε, αντίκειται στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και κάλεσε τον κόσμο να συμβουλεύεται πρώτα τον γιατρό του πριν ασχοληθεί με τις λεγόμενες εναλλακτικές «θεραπείες».

 Στη Γαλλία δεν επιτρέπεται πλέον στον Sabbah να ασκεί την ιατρική, αλλά ήδη έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 7,000 ανθρώπους, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν έχουν καμία ιατρική κατάρτιση.

 

 Διαβάστε και αυτό

 

http://www.cbc.ca/health/story/2008/10/07/mtl-totalbiology106.html

'Total biology' blamed for European deaths is gaining ground in Quebec-CBC News

 Αναδημοσίευση από: http://www.ppu.org.cy/gr/110.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου