Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ TYRELL DUECK

 


 Με λαετρίλη (ουσία από τα κουκούτσια βερίκοκου) προσπάθησαν οι εναλλακτικοί «θεραπευτές» να θεραπεύσουν το σάρκωμα του 13χρονου παιδιού! 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ» ΕΓΚΛΗΜΑΤ

   Ο Tyrell Dueck ένας 13άχρονος έφηβος από τον Καναδά παρατήρησε ένα ογκίδιο ακριβώς κάτω από το γόνατό του, το οποίο ογκίδιο ήταν τελικά ένα επιθετικό οστεοσάρκωμα. Οι γιατροί του συνέστησαν άμεση χειρουργική επέμβαση και ακρωτηριασμό και σε συνέχεια επιθετική χημειοθεραπεία, δίνοντάς του 65% πιθανότητα 5ετούς επιβίωσης, αν όλα πήγαιναν καλά.

Οι γονείς του παιδιού (ανήκουν στην Gruenthal Church και είναι οπαδοί του μακαρίτη Ευαγγελικού «θεραπευτή» και ψευδοπροφήτη Wίlliam Branham), αρνήθηκαν τη θεραπεία που τους προτάθηκε και αποφάσισαν ότι το παιδί τους θα γινόταν καλά με προσευχές και εναλλακτική θεραπεία.

Έτσι πήγαν στο American Biologics hospital στην Τιχουάνα, στο Μεξικό για εναλλακτική θεραπεία κόστους $ 5.900 την εβδομάδα.

  Η «θεραπεία» βασιζόταν στην καλή διατροφή και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκεί χορηγήθηκε στο παιδί Laetrile. Η λαετρίλη ή αμυγδαλίνη είναι ένα φυσικό συστατικό που περιέχει κυανιδίνη και η οποία είναι άφθονη στα κουκούτσια κάποιων καρπών (αμυγδάλων, μήλων, βερίκοκων, ροδάκινων). Η αμυγδαλίνη (D-mandelonitrile-D-gentiobioside) σήμερα είναι διαδεδομένη στις εναλλακτικές «θεραπείες» του καρκίνου. Θυμηθείτε την πρόσφατη μανία κάποιων εναλλακτικών «θεραπευτών» για τα κουκούτσια βερίκοκου. Επίσης του χορηγήθηκαν πολλές βιταμίνες αλλά και χόνδρος καρχαρία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο αεροδρόμιο Saskatoon, ο πατέρας του δήλωσε ότι από την αρχή της εναλλακτικής «θεραπείας» στο Μεξικό, ο Tyrell είχε μείωση στον πόνο, μείωση του μεγέθους του όγκου και μια τεράστια άνοδο στο ηθικό.

   Μετά από θεραπεία μερικών εβδομάδων στη κλινική ο νεαρός έφυγε με τη διαβεβαίωση, ότι ο όγκος στο πόδι του συρρικνωνόταν και δεν υπήρχαν μεταστάσεις.

Δυο (2) μήνες αργότερα ο έφηβος ήταν νεκρός από αιματογενείς μεταστάσεις στα πνευμόνια. Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση πια, έχει γίνει κανόνας σε μεγάλο ποσοστό ασθενών καθώς πολλοί είναι οι καρκινοπαθείς που καταφεύγουν –χωρίς να ενημερώσουν τους γιατρούς τους- στην απάτη των εναλλακτικών «θεραπειών».

  

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ- ΠΗΓΕΣ:

http://www.oncology.gr/1/synedrio3/praktikaagmanolakis.HTM

http://www.cbc.ca/news/canada/story/1999/04/20/dueck990420.html

http://members.fortunecity.com/rjasonw/Tyrell/sp-mar18.htm

http://healthwatcher.net/quackerywatch/Cancer/Dueck/ssp990702dueckdeath.html

http://www.cbc.ca/news/canada/story/1999/07/02/dueck990702.html

http://www.phen.ab.ca/materials/intouch/vol2/intouch2-06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου